Adresa: mun. Chișinău, str. Columna 130

IPA Logo/Imnul / International / Police / Association

IPA Logo/Imnul

Arthur Troop a acordat o atenție imensă detaliilor atunci când a proiectat logo-ul IPA, deoarece trebuia să se asigure că fiecare element reprezenta cu exactitate ceea ce reprezintă IPA și care sunt obiectivele sale ca organizație internațională de prietenie. Centrul globe arată domeniul de aplicare la nivel mondial al Asociației și unitatea ofițerilor de poliție din întreaga lume. Steaua cu opt colțuri este folosită ca fundal pentru majoritatea insignelor de cască de poliție din Marea Britanie. Efectul este completat de sulurile de laurel de pe ambele părți ale insignei, cu sulul de la bază care afișează motto-ul IPA. Limba pentru motto-ul asociației a fost puternic dezbătută în timpul Congresului Mondial din 1955, dar în cele din urmă Arthur Troop a decis să contacteze Bob Hamilton, membru IPA și expert în limba internațională a Esperanto, care a tradus motto-ul care a rămas același de atunci. Motto-ul ales pentru Asociație a fost "Servo per Amikeco", și se traduce direct în limba română ca "Servicii prin prietenie".

Image

Desenul original al logo IPA al lui Arthur Troop

În 1959, a fost dezvoltată emblema în stil rotund a IPA și urma să fie folosită ca insigna de rever. Emblema rotundă a fost adoptată și destinată expunerii, în timp ce logo-ul încoronat a fost folosit pentru documentația oficială.

Image

Logo IPA roundel

În ultimii ani, logo-urile IPA au fost modernizate la această versiune bine cunoscută.

Image

Logo emblema IPA

În urma Congresului mondial din 2022, aceste ultime versiuni au fost adoptate de delegați pentru a fi utilizate în toate secțiunile naționale ale IPA. Deși pot părea ușor diferite față de versiunile originale, elementele lor de bază au fost păstrate și până în prezent, aproape 70 de ani mai târziu, motto-ul nostru a rămas același – "Servo per Amikeco".

Image

Revizuire modernă a logo IPA

Image

Revizuirea modernă a logo rotund IPA

Logo-urile IPA sunt mărci înregistrate, iar utilizarea lor este reglementată de art.9 din regulile internaționale.

Imnul IPA

Imnul IPA a fost creat în 1966 de membrii IPA France și de atunci a rămas imnul oficial al IPA. Cuvintele au fost scrise în franceză de Pierre-Marie Guillemot, iar muzica a fost compusă de Alfred Couat. Imnul IPA a fost cântat pentru prima dată la cea de-a 8-a ediție a IEC, care a avut loc în Toronto, Canada, în 1966, unde orchestrările au fost efectuate de trupa Poliției Naționale Franceze sub conducerea ofițerului său principal adjunct, Pierre Bigot. Titlul Imnului IPA este "Servo per amikeco", care se traduce prin motto-ul IPA - "Servicii prin prietenie"

Image

 Imnul IPA partituri

Faceți clic aici pentru a vizualiza textul original și muzica

Click aici pentru a vedea scorul complet

Faceți clic aici pentru a asculta imnul IPA

logo_ipa_1000x1000.png

Contacte

Tel: +373 67300906
mun.Chișinău, str. Columna 130
COMUNITATEA NOASTRA