Fondatorul IPA - Arthur Troop

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_many_to_one::init() should be compatible with views_handler_filter::init(&$view, $options) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_many_to_one.inc on line 104.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 303.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

FONDATORUL

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

(ASOCIAŢIEI INTERNAŢIONALE A POLIŢIŞTILOR)

ARTHUR TROOP

(date biografice)

 

Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor ( INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION) a fost înfiinţată la iniţiativa sergentului, ulterior ofiţerului de poliţie, din or. Licolnshire – Anglia, ARTHUR TROOP (se citeşte Artur Trup), care s-a născut la 15 decembrie 1914 în or. Lincoln – Anglia, unde şi-a petrecut copilăria şi a urmat şcoala primară.

         Cariera şi-a început-o în calitate de mecanic, însă în scurtă vreme, a manifestat interes şi pentru alte activităţi. Astfel, dumnealui a studiat la Colegiul Puşkin din or. Oxford unde a obţinut o diplomă în ştiinţe economice şi sociale. În aceiaşi perioadă, a urmat şi trei ani de studii în istoria rusă, fiind premiat cu o bursă pentru a vizita oraşele Moscova şi Leningradul (actualmente Sankt Peterburgul) în anul 1934. După aceea a continuat cu doi ani de studii în domeniul agriculturii, la Colegiul Avoncroft din Vale of Eveaharm – Worcestershire.

         La 19 iunie 1936, dl. Arthur Troop s-a angajat în Poliţia din or. Lincolnshire, unde a lucrat în mai multe departamente şi s-a specializat în probleme de trafic.

Îndată după terminarea celui de-al doilea război mondial, dl. Arthur Troop a început să se consacre enormei sarcini de a înfiinţa o organizaţie mondială a prieteniei între poliţişti, dând dovadă de mare încredere în oameni şi în virtuţile prieteniei.

La acea vreme, a fost privit ca un excentric şi a întâmpinat o considerabilă opoziţie din partea şefului său din poliţie şi a Ministrului de Interne, cu toate acestea la 1 ianuarie 1950 Asociaţia a fost înfiinţată. Arthur Troop, care a primit legitimaţia cu seria A1, a devenit primul secretar General al Secţiei Britanice, alcătuită din şapte regiuni.

Odată cu înfiinţarea IPA, au început greutăţile pentru Arthur Troop şi în calitatea sa de fondator al Asociaţiei, a fost trat iniţial, de către şefii săi, ca un oportunist, crezându-se că urmăreşte scopuri şi interese obscure prin această organizaţie. Fiind chemat la sediul central al Poliţiei din Lincoln, dl. A.Troop a fost obligat să-şi apere cauza. Cu multă răbdare şi tact, dl. A. Troop a reuşit să combată toate criticile şi să-i facă pe cei prezenţi, dintre care majoritatea erau şefi de poliţie, să înţeleagă idealurile care l-au călăuzit în înfiinţarea Asociaţiei.

În anul 1958, la Paris – Franţa, şi-a desfăşurat lucrările primul congres mondial I.P.A. şi la această manifestare dl. Arthur Troop a devenit primul Secretar General Internaţional al Asociaţie, post pe care l-a păstrat până la retragerea sa în 1966, din motive personale.

Pentru meritele sale în crearea I.P.A. în anul 1965 Arthur Troop a fost premiat cu Medalia Imperiului Britanic (BEM) şi a figurat în Lista de onoare a Zilei de naştere a Reginei, listă pe care apare şi un grup muzical, foarte popular la acea vreme „The Beatles”.

Mai târziu, dl. Arthur Troop, avea să primească numeroase înalte premii din străinătate, între care titlul de „Doctor Honorius Cauza” în Canada,  „Crucea de Onoare” a Preşedintelui Republicii Austria, şi după dezvelirea statuii sale de pe câmpia ungară în 1998, a fost decorat cu „Sabia de aur a Ungariei”.

În 1966 dl. Arthur Troop s-a retras din serviciul poliţienesc şi s-a angajat în Departamentul Serviciilor Sociale din or. Lincolnshire, în calitate de vizitator la domiciliu pentru nevăzători, şi din nou a obţinut o medalie naţională ca o recunoaştere a activităţii sale caritabile prin oferirea de câini însoţitori.

La cel de-al XI-lea Congres Mondial al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor din 1985, dl. Arthur Troop a devenit primul posesor al Medaliei de Aur al Asociaţiei, iar în 1995, la Viena, la cea de 26-a Conferinţă a Comitetului Executiv Internaţional, dumnealui a fost onorat cu Premiul „IPA World Police”.

În luna mai 2000, dl. Arthur Troop, având seroase probleme de sănătate, a pregătit Congresul Aniversar al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor, desfăşurat la Boumemouth. La deschiderea ceremoniei, Înălţimea sa, Prinţesa Anna, a adus un omagiu „bărbatului din Lincolnshire pentru îndârjirea cu care şi-a continuat dificila sarcină de înfiinţare a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiei prin Servicii şi prin prietenie...Arthur Troop a ajuns, prin atâta adversitate, izolare şi dezinteres, pe o culme a succesului pe care noi n-o vom atinge vreodată”.

La 22 iunie 2002, Arthur şi Marjorie Troop au celebrat cea de 60-a aniversare a căsătoriei. După 18 luni de boală, Arthur Troop a decedat în somn, la vârsta de 85 ani, în după amiaza zilei de 30 noiembrie 2000.

Arthur Troop a fost un poliţist britanic obişnuit, animat de un vis măreţ, care şi-a atins scopul prin crearea celei mai largi organizaţii poliţieneşti din lime.

 

(Spicuiri din articolul „Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor. Treptele unei reuşite”, semnat de  dr. Ioan Hurdubaie în revista IPA Jurnal a Secţiei Române, nr. 1 din 2009. Consemnează M. Avram)