Raportul Vicepreşedintelui IPA - Secţia Republica Moldova (dl Chiril Moţpan) cu privire la activitatea realizată în anul 2012

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/views.module on line 842.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 745.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_many_to_one::init() should be compatible with views_handler_filter::init(&$view, $options) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_many_to_one.inc on line 104.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_term_node_tid::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/modules/taxonomy/views_handler_filter_term_node_tid.inc on line 303.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /var/www/vhosts/ipa.md/httpdocs/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.

 

 

Raportul Vicepreşedintelui IPA – Secţia Republica Moldova

(dl Moţpan Chiril)

cu privire la activitatea realizată în anul 2012

 

 

Stimate domnule Preşedinte,

Stimaţi colegi şi prieteni!

Onoraţi oaspeţi!

           

Sunt bucuros să vă salut la acest important forum al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor secţia Republica Moldova şi, cu această ocazie, permiteţi-mi, în calitatea mea de vicepreşedinte, sa vă informez succint asupra activităţilor desfăşurate pe parcursul timpului ce s-a scurs.  Folosesc această oportunitate şi pentru a vă mulţumi, în numele conducerii IPA secţia Republica Moldova, pentru sprijinul dezinteresat ce ni l-aţi acordat din momentul desemnării noastre în aceste funcţii onorifice. 

Deşi fiecare dintre noi a avut activităţi de bază, o bună parte din timp a fost acordat constituirii birourilor în teritoriu, consultărilor cu membrii IPA, unor activităţi locale şi internaţionale în beneficiul Asociaţiei. Deoarece, concomitent cu scopurile şi obiectivele IPA, secţia naţională îşi propune, în mod prioritar, să contribuie la crearea unei imagini favorabile a ţării noastre în lume.

În corespundere cu responsabilităţile funcţiei, am contribuit, în măsura posibilităţilor, la constituirea comisiilor din cadrul Comitetului Executiv Naţional şi asigurării funcţionalităţii lor:

     a) Comisia juridică (Preşedinte dl. Trofimov Igor);

     b) Comisia Internă şi Dezvoltare (Preşedinte dl. Untilov Iurie);

     c) Comisia Socială (Preşedinte dl. Zaporojan Veaceslav).

Dacă ultimele două comisii au fost constituite  în termeni rezonabili, au desfăşurat şi anumite activităţi, atunci, din păcate, nu am reuşit până acuma să-l convingem pe dl Igor Trofimov să creeze Comisia juridică, cea mai importantă, fără de care este , practic, foarte greu de activat. Nu cunoaştem motivele, pentru că onoratul nostru coleg nu a răspuns la insistentele apeluri de a prezenta vreunul. Astfel, rezolvarea multiplelor probleme cu caracter juridic, a  revenit dlui Batcu şi, în special, dlui Avram. Astăzi urmează să propunem o altă candidatură la conducerea acestei comisii, un profesionist în domeniu, care să se angajeze plenar în activitatea Comitetului Executiv Naţional. Este adevărat, munca solicită eforturi suplimentare de la fiecare dintre noi, dar odată ce acceptăm aceste obligaţiuni obşteşti, trebuie să ne asumăm responsabilităţile.

În această perioadă de timp, de către Comisiile tutelate de poziţia pe care o ocup, s-au petrecut un şir de evenimente prevăzute de Planul de activităţi şi obligaţiunile de Statut.

 

          1. Comisia Internă şi Dezvoltare (Preşedinte dl Untilov Iurie)

 

Această comisie a fost formată într-un timp scurt după alegerea Preşedintelui acesteia la lucrările Congresului, având un număr de 7 membri. Pe parcurs, comisia a avut 4 şedinţe la care, în parte majoră, au fost examinate cererile de aderare la Asociaţie a noilor membri. Astfel de cereri au fost peste 230. La şedinţele acestei comisii au fost acceptate (aprobate) în calitate de membri 215 persoane, iar 20 – respinse sau refuzate. Partea majoră a cererilor refuzate au fost din cauza lipsei documentelor necesare pentru această decizie sau a faptului că persoanele propuse de către birourile locale IPA nu pot obţine calitatea de membru conform prevederilor Statutului.

În această ordine de idei, comisia trebuie să intensifice activitatea pentru executarea şi altor obligaţiuni: ridicarea calităţii de membru IPA, conlucrarea mai activă cu structurile similare din birourile locale la excluderea membrilor din rândurile IPA care nu mai corespund prevederilor Statutului sau care pierd legătura cu Secţia Naţională IPA.

Atât timp cît membrul IPA figurează în Registrul unui birou local, indiferent de faptul că activează în subdiviziunea dată sau şi-a schimbat locul de muncă, biroul este obligat să propună Comitetului Executiv Naţional excluderea din rândurile Asociaţiei a acelor persoane care nu corespund prevederilor statutare sau au pierdut legătura cu Secţia Naţională. Modalitatea de transferare în alte birouri locale este descrisă în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare, determinat de Statut.

         

          2. Comisia Socială (Preşedinte dl Zaporojan Veaceslav)

 

Această comisie este pe deplin formată şi pe parcursul anului 2012 a avut 2 şedinţe. Dar comisia necesită să-şi intensifice activitatea sa, Preşedintele comisiei având capacitătţi şi posibilităţi s-o facă.

Comisia a participat la un eveniment de mare importanţă şi la 1 iunie 2012, organizând manifestaţii cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. În cadrul acestui eveniment, din partea Asociaţiei au fost alocaţi câte 500 lei pentru 10 copii din familiile vulnerabile de poliţişti.

În calitatea mea de Vicepreşedinte, pe lângă obligaţiunea de curator al acestor trei comisii, am avut un şir de obligaţiuni pe care eu le-am îndeplinit. Printre ele sunt reprezentarea Secţiei Naţionale la lucrarile Conferinţei Naţionale IPA – România petrecute în septembrie 2012, stabilind o serie de contacte preţioase cu delegaţiile din Cehia, Franţa, Serbia, cât şi cu majoritatea regiunilor IPA din România. Aceste contacte servesc drept puncte de repere pentru aprofundarea relaţiilor de cooperare între Asociaţia noastră şi alte ţări şi sunt benefice pentru dezvoltarea IPA – Secţia Republica Moldova.

Personal  am acordat sprijinul şi asistenţa necesară la formarea biroului local IPA Hânceşti şi, de asemenea, la organizarea şi desfăşurarea Turneului Internaţional de Mini-fotbal „În memoria ofiţerului Tudor Ţernă căzut la datorie”, organizat de Secţia Naţională IPA pe baza Biroului local Nisporeni, cu participarea şi a 2 echipe din România. Aceste evenimente au fost pe deplin reflectate în mass-media din Republica Moldova şi România.

Aş aminti astăzi şi de faptul că activitatea IPA Secţia Republica Moldova a fost reflectată în paginile ziarului GARDIANUL, care a inclus 4 ediţii ale „Buletinului Informativ I.P.A. – Secţia Republica Moldova”.

Desigur că în activitatea comisiilor sunt şi unele neajunsuri despre care noi discutăm şi ne străduim să le lichidăm. Despre unul din ele deja am menţionat – nefuncţionarea Comisiei Juridice, care sperăm pe viitor să-l corectăm.

În rest, sunt rezerve de a îmbunătăţi calitatea lucrului şi aceasta depinde în mare măsură de mine ca Vicepreşedinte, care asigur un sector important de lucru, de preşedinţii de comisii, dar şi de fiecare din noi prezenţi în această sală.

Deşi am putea aprecia drept pozitivă activitatea noastră, mai rămân a fi puse la punct  un şir de sarcini pe care ni le-am asumat şi anume:   

- formarea muzeului I.P.A. – Secţia Republica Moldova;

- formarea fototecii şi videotecii şi colectarea articolelor publicate în mass-media;

- acumularea diferitor materiale promoţionale, cadouri, menţiuni – atributică etc., înmânate Secţiei I.P.A. – Republica Moldova;

 

Dragi colegi!

Aşa cum cunoaşteţi, Secţia IPA RM a parcurs un drum lung şi deloc uşor până să devină membru cu drepturi depline a marii familii numită Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor. De aceea, vă invit să întreprindem tot ce ne stă în putere pentru a creşte autoritatea, precum şi demararea acţiunilor ce vor contribui la creşterea prestigiului Asociaţiei noastre în societate.

Servo per amikeco – iată deviza care ne uneşte şi fortifică rândurile noastre. Vă mulţumesc.