Preoritate

    Ofițerii Direcţiei combaterea fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigații au documentat, timp de șase luni, mai multe scheme ilicite de falsificare şi punere în circulaţie a polițelor de asigurare de tip „Carte Verde”.

    Astfel, un bărbat de 25 de ani, domiciliat în municipiul Chișinău, este cercetat în libertate pentru perfectarea şi comercializarea polițelor de asigurare de tip „Carte Verde” pentru automobile înmatriculate în Republica Lituania, Bulgaria şi Moldova. 

   În cadrul măsurilor şi acţiunilor efectuate de ofițerii de investigații în comun cu angajații Direcției generale urmărire penală a IGP şi Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, s-a stabilit că ”afaceristul” își desfășura activitatea de aproximativ  jumătate de an, iar fiecare poliță era vândută cu 50 - 100 de euro.

    Ca urmare a efectuării percheziţiei  la domiciliul suspectului, au fost depistate şi ridicate circa 40 de blanchete necompletate de tip „Carte Verde”, procuri, contracte, laptop, imprimanta la care erau perfectate documentele.

    Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 361 alin. (2)  Cod  Penal al RM. Conform legislației în vigoarele persoanele culpabile de „Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false” se pedepsește  cu amendă în mărime de la 4000 la 12000 de lei sau cu închisoare de pînă la 5 ani.

    

   Menționăm că, la moment se întreprind un şir de măsuri speciale de investigaţii şi acţiuni de urmărire penală în vederea identificării, contracarării şi combaterii schemelor şi infracţiunilor de acest gen.

2 iunie 2017

 

Contacte

Moldova, or. Chișinău

MD-2012, Str. Columna, 130

E-mail: ipa.moldova@gmail.com

Tel: +373 69103119

Abonează-te la știri

logo