Preoritate

 

    O grupare infracțională specializată în comercializarea  drogurilor de tip amfetamină, extazy şi heroină, marijuană, haşiş, a fost deconspirată de Poliție. Gruparea activa de circa cinci ani, iar drogurile erau aduse din  țările Uniunii Europene, ulterior  comercializate  pe teritoriul raionului Strășeni.

La  29 mai,  angajații IP Strășeni și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații şi cei ai Centrului chinologic al IGP, au efectuat 10 percheziții în orașul Strășeni,  iar trei comercianți de droguri au fost reținuți.    

    Astfel, la domiciliile și în autoturizmele de care se foloseau membrii grupării,  oamenii legii au  depistat și ridicat substanțe narcotice precum  pastile extazy, marijuană, hașiș, căciuli de mac, aparate artizanale de consumare a substanțelor narcotice, mijloace bănești provenite în urma comecrializării substanțelor narcotice.

    În acest caz a fost inițiată o cauză penală, dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă de la 7 la 15 ani de închisoare. Suspecții sunt arestați pentru 30 de zile. 

În continuare se efectuiază măsuri speciale de investigații și de urmărire penală în scopul relevării şi fixării acţiunilor persoanelor implicate la săvîrşirea infracţiunii, identificării tuturor membrilor grupării, precum şi stabilirii tuturor circumstanțelor.

2 iunie 2017

 

Contacte

Moldova, or. Chișinău

MD-2012, Str. Columna, 130

E-mail: ipa.moldova@gmail.com

Tel: +373 69103119

Abonează-te la știri

logo