Preoritate

    Astăzi, 7 iunie 2017, membri ai societății civile, Administrației Publice Locale și angajați ai Inspectoratului de Poliție Hîncești, au participat la ședința Consiliului de Securitate Comunitară în localitate. 

    Scopul de constituire al Consiliului a fost crearea unui parteneriat în rezolvarea problemelor de securitate publică din localitate, fiind aplicate principiile activității polițienești comunitare.

    Un interes major în cadrul ședinței, l-a constituit prezentarea rezultatelor sondajului de opinie publică privind activitatea Poliției în localitatea Hîncești. Conform acestuia, circa 44% din cei intervievați s-au declarat satisfăcuți de activitatea poliției locale. Printre primele trei poziții ale problemelor enumerate de cetățeni sunt: încălcarea regulilor de circulație, numărul mare a dependenților de alcool și furturile din locuințe.          Sondajul a fost efectuat în lunile martie-aprilie curent.

    Șeful Secției Securitate Publică al Inspectoratului de Poliție din Hîncești, Alexandru Gabura, a menționat că, Poliția și Administrația Publică din Hîncești, deja au acumulat o experiență pozitivă de colaborare, cu eforturi comune s-a reușit combaterea fenomenului comerțului stradal pe strada “Alexandru cel Bun” din oraș.  

    La finele ședinței, a fost semnat Acordul de înţelegere privind cooperarea dintre Inspectoratul de Poliție Hîncești, APL şi Institutul de Politici Publice în vederea implementării proiectului de pilotare a activităţilor poliţieneşti comunitare.

    Reamintim că, Institutul de Politici Publice în parteneriat cu Inspectoratul de General al Poliției al MAI, realizează pe parcursul anilor 2017-2018 proiectul „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”. Actualmente, proiectul este pilotat în 6 localități din țară: Hâncești, Sângerei, Ungheni, Comrat, Otaci și 8 localități din raionul Cahul (Postul de poliție Roșu al Sectorului de poliție nr.2 Zîrneşti).

7 iunie 2017

 

Contacte

Moldova, or. Chișinău

MD-2012, Str. Columna, 130

E-mail: ipa.moldova@gmail.com

Tel: +373 69103119

Abonează-te la știri

logo