Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA) - Secția Republica Moldova | „Servicii prin prietenie”
Întrebări frecvente
Care este scopul nostru?
Suntem o organizaţie non-guvernamentală, iar obiectivele noastre sunt de a crea şi consolida relații de prietenie între membrii IPA, atât pe plan național cât și internațional, precum și de a promova cooperarea internațională în domeniile sociale, culturale și profesionale.
Cum să devii mebru IPA?
1. Aderarea în calitate de membru al Asociației Internaționale a Polițiștilor – Secția Republica Moldova se efectuează în baza cererii scrise personal, în care sunt indicate datele solicitantului (numele de familie, prenumele şi patronimicul, data naşterii, viza de reşedinţă, locul de muncă, funcţia deţinută, telefonul de contact şi adresa electronică); data depunerii cererii şi semnătura. În cerere se indică şi informaţiile suplimentare despre candidat (locul naşterii, naţionalitatea, cetăţenia, starea civilă, studiile, experienţa profesională, aptitudinile şi competenţele personale, cunoaşterea limbilor străine etc). 2. La cererea de aderare se anexează:
- două fotografii color cu dimensiunile 40x50 mm, în uniformă sau în vestimentaţie civilă, la dorinţa candidatului;
- copia buletinului de identitate şi a fişei de însoţire;
- copia legitimaţiei de serviciu, pentru persoanele în exerciţiul funcţiei sau copia legitimaţiei de pensionar sau certificatul de cazier judiciar, pentru rezervişti;
- certificatul serviciului resurse umane şi certificatul de cazier judiciar, pentru foştii angajaţi trecuţi în rezervă prin demisie.
2. La cererea de aderare în calitate de membru IPA de onoare, extraordinar şi asociat se anexează următoarele acte:
- copia buletinului de identitate şi a fişei de însoţire;
- două fotografii color cu dimensiunile 4x5 mm;
- copia actului ce confirmă gradul de rudenie pentru membrii extraordinari;
- copia legitimaţiei de serviciu pentru persoanele în exerciţiul funcţiei sau copia legitimaţiei de pensionar pentru rezervişti;
- certificat de cazier judiciar.
3. Actele de aderare se depun la biroul în raza în care domiciliază sau activează candidatul.
4. Actele de aderare se examinează în termen de până la două luni, în prezenţa candidatului, la şedinţa Comitetului Executiv al Biroului, care decide admiterea cererii sau respingerea ei. Admiterea sau respingerea cererii necesită a fi motivată, argumentele fiind înregistrate în procesul-verbal al şedinţei organului executiv;
5. Actele de aderare şi extrasul din procesul-verbal al şedinţei Comitetului Executiv al Biroului ataşate la scrisoarea de însoţire se prezintă Secretariatului Comitetului Executiv Naţional al Asociaţiei pentru verificare. Materialele respective sunt prezentate Comisiei Interne şi Dezvoltare a Comitetului Executiv Naţional, care examinează corectitudinea îndeplinirii lor, verifică aptitudinile şi calităţile personale privind corespunderea exigenţelor în calitate de membru IPA. Termenul de examinare a actelor de aderare şi perfectare a legitimaţiei de membru IPA nu poate depăşi mai mult de 4 luni din momentul depunerii.
6. Procedura de aderare în calitate de membru IPA de onoare, extraordinar şi asociat străin este similară cu cea de membru de drept.
Cine poate devein membru IPA?
Statutul și Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Asociației Internaționale a Polițiștilor (International Police Ass
ociation – IPA) – Secția Republica Moldova prevede următoarele categorii de membri, și anume:
- Membri de drept;
- Membri de onoare;
- Membri extraordinari;
- Membri asociați.
1. Cine poate deveni membri de drept IPA: angajații organelor de ocrotire a normelor de drept, menținere a ordinii publice și combatere a criminalității. În această categorie se înscriu:
- persoane angajate în serviciul active
- pensionarii trecuți în rezervă;
- foști angajați, trecuți în rezervă prin demisie, dacă au activat în instituțiile de drept cel puțin 10 ani.
2. Cine poate deveni membri de onoare IPA:
- persoane din domeniul: artei, literaturii, cinematografiei, teatrului, învățământului, administrației publice etc.;
- persoane din domeniul afacerilor economiei naționale și internaționale.
3. Cine poate deveni membri extraordinari IPA:
- văduvele foştilor membri de drept care au decedat în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu sau ca rezultat al unor maladii contractate în timpul serviciului.
4. Cine poate deveni membri asociați IPA:
- reprezentanți ai poliției altor state;
- pensionarii organelor de poliţie a altor state, domiciliați în Republica Moldova.
De ce să devii membru IPA?
IPA - Republica Moldova oferă: schimb de experienţă cu parteneri atât din ţară cât şi de peste hotare, călătorii, competiții sportive, seminare şi întrevederi tematice, întâlniri cu colegii din întreaga lume etc.
Unde ne puteţi găsi?
Contactele IPA
Adresa: MD – 2012, mun.Chișinău, str. Columna 130
Telefon de contact: 067300906
E-mail: ipa.moldova@gmail.com
Contactele IPA
Adresa: MD – 2012, mun.Chișinău, str. Columna 130
Telefon de contact: 067300906
E-mail: ipa.moldova@gmail.com
Copyright © 2019 Asociația Internațională a Polițiștilor (IPA). All Right Reserved.